به گزارش همشهری آنلاین، تیم ملی ایران پس از پیروزی برابر فلسطین، هنگکنگ و امارات حالا تمرینات آمادهسازی فشردهای را در کمپ الریان برای مصاف با سوریه آغاز کرده است.
در نگاه اول فوتبال ایران نباید مشکلی برای از پیش برداشتن سوریه و رسیدن به مرحله یک چهارم داشته باشد، اما حقایقی وجود دارد که این مسابقه را بسیار دشوارتر از چیزی میکند که بسیاری تصور میکنند.
کوپر با کولهبازی از تجربه روی نیمکت سوریه
در وهله اول باید به حضور هکتور کوپر آرژانتینی در راس کادر فنی تیم ملی سوریه اشاره کرد که علاقمندان به فوتبال شناخت بسیار خوبی از او دارند. کوپر در اوایل قرن ۲۱ والنسیا را تبدیل به یکی از قدرتمندترین تیمهای اروپا کرد و دو مرتبه با این تیم به فینال جام باشگاههای اروپا رسید. در ادامه این سرمربی صاحب سبک و فلسفه آرژانتینی به استخدام اینتر درآمد و اگرچه در سریآ نتوانست نراتزوری را به قهرمانی برساند، اما در لیگ قهرمانان اروپا اینتر با کوپر عملکرد بسیار خوبی داشت و دو مرتبه تا آستانه رسیدن به فینال هم رفت. آخرین تجربه قابل توجه کوپر هم هدایت مصر بود که توانست با این تیم به عنوان نایب قهرمانی جام ملتهای آفریقا دست پیدا کند تا لقب مردم دوم برای او همچنان این مربی را تسخیر کرده باشد.
بازی با سوریه هیچوقت آسان نبوده
اگرچه در آخرین هماوردی ایران و سوریه که در دوران دراگان اسکوچیچ بود، مشکلی بابت شکست این تیم نداشتیم، اما ۴ سال قبلتر و در مسیر جام جهانی ۲۰۱۸ کی روش و شاگردانش دو مسابقه سخت را برابر سوریه تجربه کردند. دیدار رفت تیم ملی به دلیل شرایط جنگی سوریه در شهر سرمبان مالزی برگزار شد و با تساوی بدون گل تمام شد و در ورزشگاه آزادی هم قرمزپوشان سوری با درخشش سوما و خربین با تساوی ۲ بر ۲ از تهران رفتند و توانستند به مرحله پلی آف با استرالیا برسند. هر چند در آن مسابقه ناکام بودند و استرالیا بود که آخرین سهمیه آسیا را به خود اختصاص داد.
نتایج سوریه در مرحله گروهی
نگاهی به سبک بازی دو تیم در مرحله گروهی واقعیت دیگری را خاطرنشان میکند. سوریه در گروه دوم مسابقات با استرالیا، ازبکستان و هند هم گروه بود و در پایان به ترتیب استرالیا با ۷، ازبکستان با ۵ و سوریه با ۴ امتیاز راهی مرحله بعدی شدند. هند هم بدون امتیاز در قعر جدول جای گرفت.
ازبکستان و استرالیا دو تیم مقتدر مرحله گروهی مسابقات جام ملتهای آسیای ۲۰۲۳ نشان دادند که شاگردان کوپر تنها یک مرتبه مقابل این دو تیم دروازه خود را باز شده دیدند. دیدار اول این تیم مقابل ازبکستان با تساوی بدون گل تمام شد و در دیدار دوم سوریها با یک گل مقابل تیم منسجم استرالیا که یکی از مدعیان قهرمانی به شمار میرود، نتیجه را واگذار کردند. درنهایت آنها در بازی سوم هم با گل خربین هند را از پیش رو برداشتند، تا جواز حضوری دراماتیک در مرحله بعدی را بگیرند.
سبک بازی تیم ملی سوریه و ایران
ایران و سوریه با سرمربیگری امیر قلعهنویی و هکتور کوپر دو سبک کاملا متفاوت را دنبال میکنند. تیم ملی فوتبال ایران تحت تاثیر تفکرات امیر قلعهنویی فوتبالی هجومی را ارائه میدهد و از سوی دیگر کوپر سوریه را با استراتژی دفاع و ضدحمله به مسابقات آورده است و این همان سبک مورد علاقه کوپر است که در دوران اوج در والنسیا، اینترمیلان و مصر هم به خوبی آن را پیاده کرده است.
از سوی دیگر باید به عملکرد خط دفاعی تیم ملی فوتبال ایران اشاره کرد که نمایش هماهنگی در مرحله گروهی مقابل سه تیمی که پایینتر از سطح اول آسیا هستند، ارائه نکرد و دو گل دریافت کرد. اما سوریه با کوپر مقابل دو تیم سرشناس فوتبال آسیا فقط یکبار دروازهاش را باز شده دید.
در این بین مصدومیت مجید حسینی و صادق محرمی و محرومیت محمدحسین کنعانیزادگان کار را برای تیم ملی فوتبال ایران و امیر قلعهنویی سختتر هم کرده است.
با در نظر گرفتن این موارد میتوان اینطور نتیجه گرفت که سوریه برخلاف تصورات اصلا حریف آسانی برای فوتبال ایران نیست و اگر حریف ایران بتوانند از ناهماهنگی خط دفاعی ایران استفاده کند و در جریان بازی گل بزند، گل زدن به این تیم اصلا کار سادهای نیست. ضمن اینکه با توجه به تمرکز سوریه روی کار تدافعی، احتمال کشیدن بازی به ضربات پنالتی هم وجود دارد که اتفاق خوبی برای فوتبال ایران به شمار نمیرود.
باید دید این مسابقه سخت و دشوار که چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه برنامه ریزی شده در نهایت با چه نتیجهای خاتمه پیدا خواهد کرد.
نظر شما